Trainingsweekend selectie België en Nederland

Het weekend van 16 en 17 februari was in Berghem het trainingsweekend voor de Nederlandse en Belgische selectie en potentiële selectie. Doel van dit weekend was voorbereiden op het Ek, dat eind april in Slovenië plaats zal vinden.
Na een tijdje dubben of ik wel of niet mee zou doen heb ik gekozen voor een tussenweg: ik deed één dag mee, de zaterdag.

Zo rond half tien kwam ik op mijn fiets aan, een aantal mensen zaten toen al aan de koffie. Om tien uur stond de eerste training op het programma:een sparringstraining.
In Berghem kennen wij het Brabants kwartiertje, maar ik maakte nu (wederom)kennis met het Belgisch halfuurtje. Nou goed, de eerste training stond in het teken van sparring. Hierbij werd aandacht besteed aan bewegen, stoten en reageren op je tegenstander. Onder leidingvan sabum Fred Ton werden zeerveel verschillende technieken en taktieken doorgenomen.
Na twee uur was de eerste training afgelopen en stond de lunch al klaar.

Na de lunch was het tijd voor de volgende training, dit keer een gasttraining. Wilbert de Veer, personal trainer,had voor ons een gevarieerde training samengesteld. Na een korte warmingup werd de core van ons lichaam aangepakt. Vervolgens werd verder gegaan met het trainen voor de snelheid en het voetenwerk. Hierbij werd gebruik gemaakt van kleine laddertjes. De training werd afgesloten met een circuitje waarbij gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen zoals gewichten, een aquabag en een TRX.
Na deze pittige training en een warme douche gingen we met z’n allen naar de familie Bloks om daar te genieten van een goed bord nasi of macaroni.
Na deze maaltijd stond de avondtraining en tijdens de (pittige) warming up werd duidelijk dat iedereen er al een zware dag op had zitten: bij elke oefening klonk wel ergens wat gekreun. Na uitgebreid rekken werd gestart met de tuls. Gezamenlijk werden een aantal tuls gelopen. Daarna werd aandacht besteed aan hosinsul. Hierbij kwamen verschillende taekwondo-technieken aan de orde. Na zo’n twee uur werd er afgetraind en zat de trainingsdag er op. Voor mij tijd om naar huis te gaan, het zat erop. De rest heeft een film gekeken en in de sporthal overnacht.

De volgende ochtend werd gestart met een bostraining. Onder leiding van Michèl Bloks werd in de bossen in het losse zand gewerkt aan uithoudingsvermogen en explosiviteit. In de praktijk betekent dit: in het losse zand een heuvel op rennen. Na zo’n anderhalf uur had iedereen de pijp behoorlijk leeg.

Na de lunch startte om twee uur de laatste training. Ik kon het niet laten om op mijn fiets te stappen en even te gaan kijken. Onder leiding van sabum Pascal Raeijmakers werd gewerkt ‘uit de lijn bewegen’, reageren op je tegenstander en de daarbij behorende taktieken. Om vier uur was het dan ook echt afgelopen en werd afgesloten. Om sabum Pascal te citeren:”ik ken geen landen die zo nauw samenwerken als wij”.
Mijns inziens een geslaagd weekend. Ik ga niet iedereen bedanken, maar in het bijzonder wil ik de familie Bloks bedanken voor het verzorgen van alle maaltijden en de gastvrijheid. Op naar het volgende (gezamenlijke) trainingsweekend!