Landelijke trainingsdag, 24 juni 2012

Zondag 24 juni 2012 vond de laatste landelijke trainingsdag voor het zomerreces plaats. Het was de tweede keer dat we met een nieuwe opzet werkte waarbij ook “sport”sparring weer onderdeel van het programma is. Onze voorzitter Paul Dekker heeft het nieuwe programma vorm gegeven. Naast sportsparring is het onderdeel Tukgi nieuw op de Landelijke Trainingsdag. Sambo-, Ibo- en Illbo Matsogi wordt gedoceerd naar de graduatie waarvoor de grondlegger de opbouw in Matsogi bedacht heeft. Dat het nieuwe programma een succes is hoorden we de vorige keer al van de deelnemers en is bevestigd door opnieuw een grote opkomst.

De training was toegankelijk voor iedereen die Taekwon-Do beoefent en minimaal in het bezit is van de 8e Gup. Meer dan 75 % van de deelnemers was 1e Gup of Danhouder. Het nieuwe programma van de Landelijke Trainingsdag is meer toegesneden op onze stijl Taekwon-Do. De nieuwe indeling naar graduatie is aantrekkelijker voor de 8e tm 2e Guphouders om deel te nemen omdat het verschil in graduatie per groep minimaal is. Mede omdat Taekwon-Do voor iedereen is en wij al onze leden iets willen bieden op nationaal niveau is het verschil in een groep niet groter dan één graad. De warming up is verzorgd door Master Chris Eikenhorst waarna tot de lunch, verdeeld naar graduatie, de onderdelen Tuls en Matsogi beoefend zijn.

Na de lunch heeft Master Chris Eikenhorst internationale Dandiploma’s uitgereikt aan de geslaagden tijdens het vorige landelijke Danexamen en nationale Dandiploma’s aan de geslaagden voor 4e Dan en hoger afgenomen door Grand Master Hwang Ho Yong.

Danexamen
Na de training was er gelegenheid om Danexamen te doen. We hadden maar liefst 13 kandidaten: 1 voor 3e, 2 voor 2e en 10 voor 1e Dan. Dat de kandidaten zich goed hebben voorbereid blijkt uit het slagingspercentage van bijna 100 %. De geslaagden, nogmaals gefeliciteerd met het behalen van een mijlpaal in jullie Taekwon-Do carrière.

Kandidaten voor 1e Dan geslaagd:
– Tommie Wacanno (Vitae Taekwon-do)
– Ronnie Kuster ( Vitae Taekwon-do)
– Aaran Meusen (Vitae Taekwon-do)
– Marten Eghuisen (TV Martowirono)
– Herexamen Ricky Weber (TV Martowirono)
– Patrick Kuijpers (TV Baukdu)
– Jay Groen  (TV Baukdu)
– Maarten Siersema ( T.A Geldrop)
– Issam Abdelwahab (T.A Geldrop)

Kandidaat voor 2e Dan geslaagd:
– Amy Brouwer (Peds Sport)
– Henk Brouwer (Peds Sport)

Kandidaten voor 3e Dan geslaagd:
– Michael Dittmar (TV Baukdu)

Taekwon,
Sabum Marco Zandbergen