ChangUng Cup 2014Zondag 2 november was in het Schotse Edinburgh het Professor Chang – Ung Taekwon-Do toernooi .

Dit zijn de Open Schotse kampioenschappen. Er zijn een aantal T.I.N. leden afgevaardigd naar dit toernooi. Er kon deelgenomen worden aan drie onderdelen: tuls, sparring en special techniques. Bij dit laatste onderdeel is het de bedoeling zo hoog mogelijk een plank te raken.
De deelnemers werden ingedeeld op leeftijd, ervaring en gewicht, lengte.
De leden van Taekyon Berghem, Hwa Rangdo en Ped’s Sportcentre behaalde een groot aantal prijzen: Op het onderdeel tuls werden de volgende prijzen behaald: Taekyon Berghem:
3e: Toby Dominicus 2e: Dave Dekkers, Ken Dekkers
Hwa-Rangdo: 3e : Lisanne Schoots, Duncan van Norden 1e: Rick Bouhuizen
Ped’s Sportcentre: 3e : Brandon Schaap

Op het onderdeel sparring werden de volgende prijzen behaald: Taekyon Berghem:
3e : Vincent van de Vorle 2e: Esli van Leuken, Mike Bloks 1e: Vincent van de Vorle, Dave Dekkers, Romy Staal, Ken Dekkers Hwa Rangdo:
3e: Duncan van Norden 1e Bas van de Ploeg
Ped’s Sportcentre: 1e prijs Brandon Schaap

Op het onderdeel special techniques werden de volgende prijzen behaald: 1e prijs: Vincent van de Vorle, Dave Dekkers, Romy Staal

Er werd ook een interland gedaan tussen een gecombineerd team van Nederland/ Noord-Ierland tegen Schotland. In het Nederlandse team deden mee: Ken Dekkers – Mike Bloks van Taekyon Berghem en Brandon Schaap van Peds’Sportcentre.
Zij wonnen alle drie hun partij, waardoor de eindstand 4-3 in het voordeel van Nederland/ Noord-Ierland was.

Aan het einde van de dag werden de prijzen voor de kampioen van de dag uitgereikt. Bij de junioren gekleurde banden werd Dave Dekkers uitgeroepen tot beste junior van de dag. Als laatste werd de prijs voor beste club van de dag uitgereikt. Deze werd gewonnen door het Nederlandse team.

De coaches zijn enorm trots op de prestaties, inzet en teamgeest van hun leden.