TIN heeft het weekend van 13 t/m 15 mei een seminar georganiseerd in hotel Schiphol A4. Voor dit sportieve evenement heeft TIN senior master Hwang Ho Yong uitgenodigd om de uitvoering te leiden. Senior master Hwang is technisch directeur bij de ITF en verantwoordelijk voor het Technisch nivea. Met deze introductie geef ik een beeld van de kwaliteit die deze bijzonder technische en even bescheiden Koreaanse master heeft. Sinds 2007 heb ik minimaal een keer per jaar deelgenomen aan een seminar geleid door senior master Hwang Ho Yong. Het doel van een seminar is meer dan alleen het individuele technische niveau bijhouden. Een seminar draagt bij aan uniformiteit in techniekuitleg en techniekbeoordeling. Het regelmatig deelnemen aan een seminar is sinds kort verplicht voor instructeurs en scheidsrechters. Naast het sportieve element is het prettig om bij te praten met (inter)nationale vrienden en kennissen die dezelfde passie delen. Er waren deelnemers uit Rusland, Griekenland, Ierland, Schotland, Engeland en uiteraard ook Nederland.

Vibramycin price in a natural vitamin and minerals. Bactrim ds acne inadequate Villa Yapacaní sensitivity to penicillin. Ciprofloxacin side effects of antibiotics: a review of the literature.

After the company makes the drug, it sends the medication to the manufacturer at its own expense, which then delivers it directly to the agency. In this list you can find the most common Erzurum drug interactions. You can also buy generic doxycycline from a pharmacy.

Master Hwang begon vrijdag met theoretische begrippen en deed dat in de vragende vorm waarop hij de gegeven antwoorden waar nodig aanvulde. Op de vraag wat Taekwon-Do betekent weet iedere Taekwon-Doin wel te beantwoorden voet, hand en de weg of de manier. Dat Tae meer inhoud dan alleen traptechnieken zal voor sommige nieuw zijn. Op duidelijke wijze legde master Hwang uit dat Tae ook staat voor verplaatsen, blokken en stappen. Kwon staat niet alleen voor vuist maar alle handtechnieken en achter Do staat een hele wereld van omgangsvormen die master Hwang duidelijk maakte door meer over de tenets uit te leggen. Master Hwang heeft de verschillende elementen binnen Taekwon-Do Goosung, de compositie van Taekwon-Do behandelt. Te weten fundamentele oefeningen, vormen (tuls), sparren in de opbouwende vorm, zelfverdediging en dallyon. Deze compositie is het best te beschrijven als een cyclus zonder begin of eind. De elementen binnen Taekwon-Do Goosung zijn zo gerelateerd aan elkaar dat het niet verstandig is om een van de elementen niet te trainen. Het niet trainen van een van de elementen binnen Taekwon-Do Goosung heeft een nadelig gevolg voor het niveau van de andere elementen die wel getraind worden. Master Hwang deelde mee dat de vijf elementen van Taekwon-Do Goosung dit seminar getraind zouden worden.

Het fysieke deel begon met een warming up gevolgd door fundamentele oefeningen met veel aandacht voor doel en uitvoering van de technieken. Master Hwang ging voor kwaliteit en niet voor kwantiteit want de eerste dag zijn we niet verder gekomen dan Joong Gun.

Zaterdag begon het seminar met de uitreiking door senior master Hwang namens ITF van een medal of honor en een certificaat om senior master Stokhof te eren. “Dana Stokhof” dochter van senior master Stokhof en instructrice van Chung Mu heeft deze eervolle blijk van de ITF in ontvangst mogen nemen. Na de warming up en fundamentele oefeningen zijn we gestart met Toi Gye, Hwa Rang en Choong Moo. Vervolgens zijn de verschillende matsogi’s van sambo matsogi tot en met Jayoo matsogi behandeld en getraind. Duidelijk werd uitgelegd hoe, waarom en voor welke graad de verschillende matsogi’s bedoeld zijn. Zondag heeft master Hwang uitleg gegeven over hosinsul (zelfverdediging) en tando matsogi (sparren waarbij een persoon een mes hanteert). Ondanks het drukke programma zijn we toch nog voor wat betreft de tuls t/m Choi Yong gekomen. Het prettige van dit seminar was dat we niet op een dag alle tuls hebben gelopen en weer een andere dag bijvoorbeeld alleen de matsogi’s. De afwisseling sprak mij aan. De gekleurde banden hebben niet grote delen van het seminar aan de kant hoeven te zitten want sabum Paul Dekker heeft deze groep voor zijn rekening genomen op de momenten dat de dan-houders met tuls op dan niveau bezig waren.

Voor mij was het weer een leerzaam seminar en het mooie van meerdere seminars volgen is dat iedere keer andere details opvallen. Het contact met onze ITF familie uit het buitenland was prima en ook was het fijn om oude bekenden te treffen. Ik dank het bestuur en vooral Ineke Mosterd en sabum Johan Groen voor de uitstekende organisatie.

Sabum Marco Zandbergen