Op zondag 22 januari waren in Best de “Open Dutch”: een groot taekwondotoernooi met maar liefst 580 deelnemers uit twaalf verschillende landen.

Uiteraard waren hier ook enkele TIN-scholen (Chung-Mu, Peds Sportcentre en Taekyon Berghem) met daarbij hun selectieleden vertegenwoordigt. Op het onderdeel Tuls haalde de selectie prijzen: Huberto van de Wetering werd in een sterke poule bij de junioren met 1e dan knap 3e. Roy den Hollander werd in deze poule 2e. Rory de Vries won bij Tuls zijn eerste twee partijen, maakte een klein foutje in de derde en werd daardoor uitgeschakeld.

Op het onderdeel sparring werden ook wat prijzen behaald. Kim Huijbrechts (Junioren dames A -50kg) won haar eerste partij, maar werd helaas in de tweede ronde uitgeschakeld. Mike Bloks (junioren heren A – 70 kg) won eveneens zijn eerste partij, maar verloor op een dubieuze manier zijn tweede partij. Huberto van de Wetering had in zijn eerste ronde sterke tegenstander uit het Oostblok. In deze fysiek harde partij verloor hij helaas nipt.
Eliza van de Wetering (senioren dames A – 70) wist een mooie 3e plek te bemachtigen. Ken Dekkers en Roy den Hollander draaiden mee in de klasse junioren A +70 kg. Beide moesten eerst drie voorrondes winnen alvorens tegen elkaar in de finale te staan. In deze mooie finale, met technisch mooi taekwondo, werden over en weer punten gescoord. Roy den Hollander pakte op een terechte manier het goud. Ken Dekkers pakte het zilver. Hendry Bloks (senioren heren -80kg) had een grote poule: maar liefst 24 deelnemers waarvan slechts enkele uit Nederland. Na enkele voorrondes gewonnen te hebben stond hij in de finale tegen Tim Kool. Deze won de partij en Hendry mocht het zilver in ontvangst nemen. Rory de Vries had een pechdag. Zijn eerste partij won hij overtuigend. Zijn tweede partij draaide hij ook sterk, maar kreeg in de laatste seconden van de partij kreeg een achterwaartse trap op zijn dekking en brak hiermee op onfortuinlijke wijze zijn arm.

Wij wensen hem van harte beterschap en hopen op spoedig herstel.
Taekwon,
Erik van Nunen