[imageeffect type=”shadowreflectlightbox” align=”alignright” width=”342″ height=”174″ shadow=”shadow-small” alt=”Memorial Day” url=”http://taekwondo-international.nl/wp-content/uploads/2011/11/memorial_day.jpg”]

Terug blikkend kan worden vastgesteld dat we kunnen terug kijken op een warme,  historische Taekwon-Do dag. Ondanks het slechte weer (de zware mist) toch ruim 220 active deelnemers en daarnaast nog eens circa 100 bezoekers.

The best way to make your priligy 30mg 30 tablet fiyatı in minutes is to buy priligy from our site. As with all wellbutrin, close-up the first few weeks are very rough and the. It is used for cattle, water buffalo, goats in the prevention of river blindness.

Azithromycin is not known to interact with other medicines or foods, and side effects are generally mild to moderate. The post-treatment (recovery) period in adults prices for paxlovid has been shown to be about 3–4 months (see chapter 24, p. The recommended dose for women over 50 is 20mg daily; in post-menopausal women it is 10mg daily.

Nationaal: Naast deelname vanuit de TIN, ook deelname vanuit diverse andere organisaties in Nederland.

Internationaal: deelname vanuit Schotland, Ierland, België en Germany.

 

Naast de Workshops op de onderdelen Tuls, Wedstrijdsparring en Zelfverdediging, was er een half uur durende demonstratie van T.V. Chung-Mu. Een zeer goede demo, geoefend en uitgevoerd met een (voor mij) ontroerende gedrevenheid/passie.

Afsluitend was er de team ontmoeting Nederland- Schotland.
Spannend tot het laatste moment, gelijk opgaande, echter op het laatste onderdeel nipt verloren.
Deze dag was er ruimte voor het ophalen van herinneringen, gezamenlijk trainen, was het Taekwon-Do  (zoals bedoeld) een eenheid zonder grenzen.
Ik weet zeker dat Senior Master Bart Stokhof trots zou zijn op de wijze waarop de TIN, maar met name TV Chung-Mu invulling heeft gegeven aan deze dag.  In totaal, maar in het bijzonder de demo.

Er zullen zeker nog meer inhoudelijke verslagen over deze dag volgen.

Taekwon,

Ineke Mosterd  (Vz. TIN)

 

UKTC Scottish Black Belt Team

The board of Taekwon-Do International Nederland and here members will give an special thanks to Senior Master Harkess and his team for participation on this special day.

The UKTC Scottish Black Belt Team travelled to Amsterdam to compete in an International Competition with the Dutch National Team on Sunday 20th November 2011. The event was part of the memorial day for Senior Master Bart Stokhof. The team members were Mr Mark Harkess, Mr Gerry Woods, Mr Ian Monaghan, Miss Rosita Yordanova & Miss Sarah McMahon. Team coach was Ms Liane Rooney.
The result was Netherlands 9 – Scotland 11.
Prior to the competition, Senior Master Harkess & Senior Master Campbell presented 3 Pattern Seminars to over 200 participants. The Scottish Team enjoyed Sparring and Self Defence seminars presented by our Dutch friends.
The UKTC would like to thank The Netherlands Taekwon-Do International organisation for their kind hospitality. A very special Thank You goes to Ms Dana Stokhof.

Master Rooney

 

Memorial Day Senior Master Stokhof druk bezocht

Na het overlijden van Senior Master Bart Stokhof ontstond al snel het idee om een memorial-day te organiseren. De precieze invulling hiervan liet nog even op zich wachten.

Na wat ideeën over en weer geopperd te hebben werd besloten om verschillende workshops te organiseren waarin een aantal verschillende onderdelen van taekwondo aan bod kwamen.

Zoals elk jaar ging er in mei 2011 een delegatie van de TIN naar het toernooi in Schotland. Daar vind sinds enkele jaren een interland tussen Schotland en Nederland plaats. De Schotten beloven al jaren om een keer naar Nederland te komen voor een toernooi/ interland. En daar, in Edinburgh, in een lawaaierig Hard Rock Café met matig eten en een onfrisse ober ontstond het idee om dit te combineren met de memorial day. Ook onze Schotse vrienden waren direct enthousiast, de datum was dan ook vrij snel vastgesteld.

En dan, na alle voorbereidingen, was het op zondag 20-11-2011 zo ver. Bij aanvang van de dag (11:00 uur) waren ruim 250 mensen aanwezig uit verschillende landen om SM Stokhof te herinneren en te eren. Na het groeten, voorstellen van de Schotse masters en een minuut stilte ter nagedachtenis aan SM Stokhof werd gestart met een gezamenlijke warming-up. Een korte, effectieve warming-up gegeven door Sabum Chris Eikenhorst zodat iedereen direct met de workshop van zijn/ haar keuze kon starten.

Een van de workshops was een sparringsworkshop onder leiding van Ruud van de Veerdonk en Retze Faber. Ruud was vroeger bij de NTA de bondstrainer en bracht vele kampioenen naar de top. Een van die mensen is Retze Faber, tweevoudig wereldkampioen zwaargewicht (ITF-1997 en TAGB-2000).
De tweede workshop was een tultraining onder leiding van SM Harkess en SM Campbell (uit Schotland)
De derde workshop was een workshop zelfverdediging, verzorgd door Sabum Chris Eikenhorst en Sabum Colin Bakker.

In de pauze gaf Taekwondovereniging Chung-Mu een mooie demonstratie, met daarin tuls, stapssparring, zelfverdediging en breektechnieken.

Na de pauze waren er twee workshops, waarna de zaal opgebouwd werd voor de interland met Schotland. Deze bestond uit tuls, sparring en breektechnieken. Beide tul wedstrijden werden door Schotland gewonnen. Bij het sparren won Schotland één partij, Nederland won vier partijen. Bij de breektechnieken wist Nederland één plank door te krijgen, Schotland had alle drie de breekplanken door. Dit resulteerde uiteindelijk in de stand 11-10, waarmee Schotland de interland gewonnen heeft.

Na afloop was er nog tijd en ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje na te kletsen. Uiterlijk 19 uur ging iedereen (in dichte mist) met een prettig gevoel huiswaarts. Ik vond het in ieder geval een leuke dag en een waardige manier om onze overleden Senior Master te herinneren.
Ik heb een gezellige dag gehad, waarbij Taekwondo voorop stond en ik helemaal niets heb gehoord over verschillende bonden (die er wel waren) of hoe het allemaal beter zou moeten. Naar mijn mening gewoon een dag zoals Taekwon-Do zou moeten zijn.

Erik van Nunen

 

Coachverslag Senior Master Bart Stokhof Memorial

Soms heb je van die dagen, waarop je aan het einde van de dag denkt: welk gevoel overheerst er nu ? Zondag 20 november 2011 was zo’n dag en als we onderaan de streep kijken overheersen twee gevoelens, nl dank en trots. Wij coaches zijn iedereen dankbaar, die er aan mee heeft geholpen om van deze eerste Memorial een gedenkwaardige dag te maken. Vrijwilligers, instructeurs, bestuur, scheidsrechters, publiek, iedereen die, ondanks het slechte weer, toch de barre tocht door de mist hadden gewaagd.

Wij zijn onze buitenlandse gasten uit Duitsland, België, Ierland en Schotland dankbaar, met daarbij dan nog de opmerking dat onze Schotse vrienden er 22 uur !!!!!!! over gedaan hebben om thuis te komen. En dan nog bedanken ze ons voor de uitnodiging. Wat een geweldige mensen zijn dat. Misschien vergeten we iemand, maar dat omzeilen we dan maar door nogmaals IEDEREEN te bedanken .

Bij ons wint echter de trots.

Trots op alle mensen, die beseften dat op 20 november 2011 het taekwon-do centraal stond en dat de factor is die ons bindt, ongeacht bij welke Bond je zit, ongeacht bij welke organisatie. Geen competitie, geen “bij ons gaat het zus of zo”, nee lekker samen werken, lachen en genieten.

Trots op het team van Chung Mu omdat ze daar een fantastische demo gaven, waaraan verschrikkelijk hard gewerkt was.

Trots op de vrijwilligers, die de hele dag beschikbaar waren voor wat dan ook.

Trots op het publiek, dat tot op het laatst bleef zitten om het team aan te moedigen.

En ja, we zijn nou eenmaal de bondstrainers………verschrikkelijk trots op onze selectie en dan met name op de vijf jongens en meiden, die de eer van Nederland mochten verdedigen tegen een sterk en ervaren Schots team.

Trots op Kim, die pas 3 dagen van tevoren te horen kreeg, dat ze mee moest doen. Voor het eerst op dit niveau en dan tegen een hele goede tegenstander deze prestatie neerzetten…grote klasse.

Trots op Eliza, die na een wat moeilijk begin, goed luisterde, zich herpakte en een echte vechtjas op de knietjes dwong. Terwijl er toch echt veel kenners waren die vooraf zeiden dat ze dit niet zou winnen. Goed gedaan meid, altijd van je eigen kwaliteit uitgaan !!!

Trots op Ken, die pas 16 is en waar nog zo veel rek in zit. Toen zijn tegenstander hoorde, dat hij van een 16-jarige had verloren schoot hij in de lach en zei dat hij voortaan dan maar bij de veteranen ging knokken. Altijd respect hebben voor je tegenstander, maar nooit bang zijn, waar hij of zij ook vandaan komt en hoeveel titels hij of zij op zak heeft. Dat isde juiste instelling.

Trots op Joost, die zo ongelooflijk gegroeid is de laatste tijd en zo volwassen knokt, dat je bijna vergeet dat hij ook nog maar 18 is. Benen van elastiek en ook nog eens een verrassende stoot in huis.  Let op mensen, daar gaan we nog veel van zien.

Trots op Hendry, die met al zijn ervaring, zijn tegenstander even 30 seconden liet razen en er toen korte metten mee maakte. Ervaring….zien dat je tegenstander conditioneel stuk zit en dan geen seconde rust meer geven. We zijn blij dat hij besloten heeft nog een EK en WK te draaien.

Oke, Schotland nam de beker mee, maar wij hebben alleen maar winst gezien en bevestiging van het feit, dat we met de huidge manier van trainen de goede weg zijn ingeslagen en dat we met deze groep nog lang vooruit kunnen.

Taekwon,

Fred Ton
Dana Stokhof
Rob van Dongen

 

Memorial Day Senior Master Bart Stokhof 

Zondag 20 november hebben wij onze Senior Master Bart Stokhof gememoreerd. Mike en Dana Stokhof hebben met leden van Chung Mu in samenwerking met Taekwon-Do International Nederland (TIN) de dag voorbereid en er voor gezorgd dat het een onvergetelijke dag geworden is. De Memorial Day was toegankelijk voor iedereen en dat was te merken. De voor TIN bekende sporthal aan de Kampenweg in Almere was gevuld met Taekwon-Doin in dobok. Behalve TIN leden waren Taekwon-Doin van andere organisaties rijk vertegenwoordigd. Geweldig was ook de inbreng en aanwezigheid van onze Taekwon-Do familie uit Schotland, Ierland, België en Duitsland. Fijn om te zien en te horen hoe Senior Master Stokhof door de Schotse Senior Masters geëerd wordt.

Het actieve deel van de Memorial Day bestond uit 3 workshops. Een technische workshop onder leiding van Senior Masters Harkess en Campbell. Senior Master Harkess heeft vooral aandacht gegeven aan krachtontwikkeling in de beweging. Op verzoek heeft Senior Master Campbell de tuls So-San, Se-Jong en Tong-Il gedoceerd aan enkele instructeurs. Senior Master Campbell beantwoorde de gestelde vragen geduldig. Dat Senior Master Campbell gedetailleerde kennis heeft wist ik al van eerdere seminars en ook dit keer zette hij de puntjes op de i.

Een workshop (Jayoo) Matsogi werd gegeven door Ruud van de Veerdonk en Retze Faber. Beide personen zijn een begrip in het wedstrijdsparren. Op een prettige toegankelijke en opbouwende wijze hebben zij met veel enthousiasme hun trukendoos met sparringstechnieken gedeeld.

Last but not least noem ik de workshop Hosinsul. De Sabums Chris Eikenhorst en Colin Bakker hebben beide een brede zelfverdedigingachtergrond. Hun kennis hebben ze voor de workshop toegesneden naar Taekwon-Do. Niet iedere Taekwon-Doin heeft Judo beoefend en niet iedere Taekwon-Doin kan dus valbreken. Kunnen valbreken is een must bij het onderdeel Hosinsul. Reden voor onze Sabums om dit onderdeel per workshop er uit te lichten en de deelnemers te laten “vallen”.

Tijdens de pauze had iedereen de gelegenheid om wat broodjes en drinken te nuttigen. Vrijwilligers,  leden van Chung Mu zorgden voor de lunch. Tijdens de lunch zag ik dat foto’s van Senior Master Stokhof werden gepresenteerd op een scherm. Geweldig dat ook foto’s uit Senior Master Stokhof z’n jeugd en militaire dienst gepresenteerd werden. Voor wie dicht bij Senior Master Stokhof heeft gestaan zal de foto presentatie veel indruk hebben gemaakt.

Na de lunch gaf Chung Mu een demonstratie van een half uur. Dana en Mike hebben beide deel uitgemaakt van een demoteam en dat was goed te zien. De keuze dat ook jeugd, junioren en veteraan een bijdrage hebben geleverd aan de demo was super. Taekwon-Do is voor iedereen jong en oud en dat aspect maakte de demonstratie zeker nog meer de moeite waard.

Aan het einde van de dag mocht iedereen genieten van de interland tussen Schotland en Nederland die uiteindelijk tot het laatste onderdeel spannend was. We namen niet de grote prijs mee want die ging met een heel klein verschil mee met onze gasten naar Schotland. Vanuit scheidsrechtersperspectief wil ik kwijt dat ook al waren de Nederlandse scheidsrechters met 4 tegen 1 in de meerderheid we wel de “ballen” hadden om iedere keer unaniem de juiste winnaar aan te wijzen. Taekwon-Do vs chauvinisme moet natuurlijk altijd door de sport gewonnen worden.

Voor mij was het een mooie Taekwon-Do dag. Ik vond het fijn om te zien dat de dag naast de nationale brede belangstelling ook internationaal en vooral van de eilanden veel aandacht en support kreeg.

Een dag om niet te vergeten, een dag om te herdenken, een dag om te herinneren.

 

Bedankt en Taekwon!

Sabum Marco Zandebergen